စားေလ့ရိွတတ္ၾကတယ္...။အသုံးၿပဳတဲ့..ငါးအမ်ိဳးအစားေတြကေတာ့ေဒသ
အလိုက္ကြာသလို....ရခိုင္လူမ်ိဳးေတြနဲ.ကြာၿခားခ်က္က...မြန္လူမ်ိဳးေတြက..
မန္က်ည္းသီးမွည့္အစား...မရမ္းၿပားေၿခာက္ေလးေတြကိုအသုံးၿပဳၾကပါတယ္။
မြန္ရိုးရာငါးပာင္း
***********
မိမိႏွစ္သက္ရာငါး.................၃၀ က်ပ္သားခန္.
ၾကက္သြန္ၿဖဴ.......................၃ တက္
ငရုတ္သီးစိမ္း......................၅ ေတာင့္
စပါးလင္............................၁ ေခ်ာင္း( အၿဖဴေရာင္အပိုင္းသာ)
ပဒဲေကာပါးပါး......................၃ ခ်ပ္
မရမ္းၿပားေၿခာက္...................၄ ၿပား
ရွမ္းနံနံ...............................၃ ပင္
ငါးငံၿပာရည္.........................၃ ဇြန္း( ထမင္းစားဇြန္း)
ပာင္းခတ္မွဳန္. ......................၁ ဇြန္း( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ငါးေတြကိုေရေဆးသန္.စင္ၿပီးရင္..ငါးငံၿပာရည္၊ ပာင္းခတ္မွဳန္. ၊ နနြင္းမွဳန္.အနည္းငယ္တို.ႏွင့္နယ္ပါ။
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းတြကို မညက္တညက္ေလးေထာင္းထည့္ပါ။
စပါးလင္ကိုဓါးၿပားရိုက္ၿပီး..ပဒဲေကာကိုလည္းပါးပါးေလးလွီးထည့္ပါ။
ရွမ္းနံနံမွလြဲၿပီးပါ၀င္ပစၥည္းအားလုံးေရာကာ ေရၿမွဳပ္ရုံေလးထည့္ၿပီးတည္ပါ။
အၿမွဳပ္ႏွင့္အညစ္အေၾကးမ်ားခပ္ထုတ္ပါ..။လိုအပ္ပါကေရအနည္းငယ္ထပ္မံ
ၿဖည့္စြက္ေပးပါ။
အရသာၿမည္းစမ္းၿပီးရွမ္းနံနံကို ၂ပိုင္းၿဖတ္ကာထည့္ၿပီးသုံးေဆာင္ပါ။
အရသာတစ္မ်ိဳးထူးၿခားတဲ့မြန္းရိုးရာငါးပာင္းပါ။
Photo Credit ...Saya Aung Myo Min.
Also Credit to ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား ေဖ့ဘုတ္စာမ်က္နွာ
No comments:
Post a Comment