Thursday, November 7, 2013

ခံတြင္းၿမိန္ေစမယ့္ သေဘၤာသီးလက္စုံသုပ္




တနဂၤေႏြေရာက္ေတာ့မယ္ဆိုေတာ့...နားရက္ရိွသူေတြ...သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ.
ေန.လည္ခင္းအပ်င္းေၿပလုပ္စားၾကည့္ၾကဖို.သေဘၤာသီးလက္သုပ္စုံတင္ေပး
လိုက္ပါတယ္....။ၿပင္ဆင္ခ်ိန္ေလးပဲအလုပ္အနည္းငယ္ရွဳပ္ေပမယ့္..ခက္ခဲတဲ့
အရာေတြေတာ့လည္းမပာုတ္ပါဘူး....။

သေဘၤာသီးလက္သုပ္စုံ
***************

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

သေဘၤာသီးစိမ္းၾကီးၾကီး................၁ လုံး( အခြံခြာၿပီးေရစိမ္ထားပါ)
ပဲၾကာဇံ................................၅ က်ပ္သား
ဆန္ၾကာဇံ.............................၁၀ သား
ဂ်ဳံေခါက္ဆြဲ...........................၁ ထုပ္
ထမင္းနီ...............................အနည္းငယ္
အာလူး................................ ၃၀ သား
ရွမ္းပဲပုပ္...............................၅ ခ်ပ္
ပဲက်က္မွဳန္............................လိုအပ္သလို
ၾကက္သြန္နီ...........................၃ လုံး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ.........................၁၀ တက္
မန္က်ည္းမွည့္........................၅ က်ပ္သား

ေရစိမ္ထားေသာသေဘၤာသီးစိမ္းေတြကို စိန္ခလုတ္(ၿခစ္) ၿဖင့္ၿခစ္ပါ။

ပဲၾကာဇံကိုေရေႏြးေဖ်ာၿပီး..အေအးခံထားပါ။

ဂ်ဳံေခါက္ဆြဲကိုလည္းၿပဳတ္ၿပီးေရေအးေလာင္းအေအးခံထားပါ။

ဆန္ၾကာဇံၿပဳတ္မယ့္ေရေႏြးထဲကိုနႏြင္းမွဳန္.ေလးအနည္းငယ္ထည့္ၿပဳတ္ၿပီး
အေအးခံထားပါ...။

ထမင္းၿဖဴလက္တစ္ဆုပ္ေလာက္ကိုငရုတ္ဆီအႏွစ္နဲ.လူးနယ္ထားးပါ

အာလူးေတြကိုလည္းၿပဳတ္၊ အေအးခံ၊ အခြံခြာၿပီး...ပါးပါးေလးေတြရေအာင္
လွီးပါ။

မန္က်ည္းသီးမွည့္ေတြကိုလည္းေရေႏြးစိမ္ထားေပးပါ။

ရွမ္းပဲပုတ္ကိုမီးေအးေအးမွာကင္ၿပီး..အမွဳန္.ေထာင္းပါ။

ၾကက္သြန္နီ ၊ ၿဖဴ ကို နႏြင္းမွဳန္.အနည္းငယ္၊ အေရာင္တင္တို.နဲ.ဆီခ်က္
ခ်က္ထားပါ။

ဒါေတြအဆင္သင့္ၿဖစ္ၿပီဆိုရင္....လက္သုပ္စုံနဲ.တြဲဖက္ဖို. ေရ ၂ လီတာေလာက္ကို အိုးတစ္လုံးၿဖင့္အပူေပးပါ..။ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၃တက္၊ ပုစြန္
ေၿခာက္အနည္းငယ္ႏွင့္ ငရုတ္ေကာင္းေစ့တို.ကိုေထာင္းၿပီးထည့္ပါ။

ငါးငံၿပာရည္၊ ပာင္းခတ္မွဳန္.အနည္းငယ္တို.ႏွင့္အရသာသြင္းပါ..။

ပာင္းရည္ဆူၿပီဆိုရင္....ဗူးသီးတစ္စိတ္ေလာက္ကိုပါးပါးလွီးထည့္ၿပီးမီးေလွ်ာ့
ခ်ထားပါ...။

(၃) ေယာက္စာ(သို.) (၅) ေယာက္စာပါ၀င္ပစၥည္းေတြကိုၿပင္ၿပီး..ပဲပုတ္ေထာင္း၊ ပဲက်က္မွဳန္.၊
အခ်ိဳမွဳန္.၊ ငါးငံၿပာရည္၊နီၿဖဴဆီခ်က္။မန္က်ည္းမွည့္အရည္တို.ႏွင့္
ေရာနယ္ၿပီး..ပာင္းခါးပူပူေလးနဲ.တြဲဖက္သုံးေဆာင္ပါ...။

photo credit.....googel search.

Credit and Thanks to >>  ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား <<

No comments:

Post a Comment