Saturday, October 19, 2013

မုန္လာဥခ်ဥ္


မုန္လာဥၿဖဴၾကီးၾကီး....................(၅) လုံး
မုန္လာဥနီ................................(၃) လုံး
သခြားသီး.................................(၂) လုံး
ဆား........................................(၃) ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း )
သၾကား................................... ( ၅) ဇြန္း(......။...........)
ရွလကာရည္အၿဖဴ ( white vinegar) ( ၁) ခြက္( လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လုံး)
ႏွမ္းမဲ.........................................( ၁) ဇြန္း
ငရုတ္စိမ္းၾကမ္းမွဳန္........................(၁) ဇြန္း

မုန္လာဥၿဖဴ ႏွင့္မုန္လာဥနီေတြကိုအခြံခြာၿပီး..ေရေဆး..ေရစစ္ကာအ၀ိုင္းၿပား
(သို.) အမွ်င္ခပ္ပါးပါး (မိမိႏွစ္သက္သလို ) လွီးၿဖတ္ပါ..။သခြားသီးမ်ားကိုလည္းထိုနည္းတူလွီးၿဖတ္ၿပီး..ဇလုံခပ္ၾကီးၾကီး
တစ္ခုမွာအားလုံးကိုဆား ၁ဇြန္းခြဲၿဖင့္ေရာနယ္ကာ (၅) မိနစ္ခန္.ႏွပ္ထားေပးပါ။

ထိုစဥ္အတြင္း...ရွလကာရည္၊ သၾကား ၊ က်န္ ဆားတို.ကိုမီးဖိုေပၚမွာ..
ေပ်ာ္၀င္သည္အထိေဖ်ာ္ၿပီး..အေအးခံထားပါ..။

ႏွပ္ထားခ်ိန္(၅) မိနစ္ၿပည့္တဲ့မုန္လာဥအေရာေတြကိုေရမ်ားမ်ားနဲ.ေဆးၿပီးတစ္ဖန္
ၿပန္စစ္ထားပါ...။ေရကုန္စင္ေအာင္ညွစ္ထုတ္ၿပီး...ဇလုံတစ္ခုအတြင္းမွာ
ထားပါ။

ႏွမ္းမဲ (၁) ဇြန္း ငရုတ္စိမ္းၾကမ္းမွဳန္.( ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ပါက ) (၁) ဇြန္းေလာက္နဲ.ေရာေမႊပါ..။

အအးခံထားေသာ..ခ်ိဳခ်ဥ္ရည္ကိုေလာင္းခ်ၿပီး..ဖန္အိုး (သို.) ေၾကြအိုးမ်ားမွာ
ထည့္ကာ..ေရခဲေသတၱာမွာ(၃) ရက္ေလာက္ထားရင္..ၾကြပ္ၾကြပ္ေလးၿဖစ္ေနတဲ့..မုန္လာဥခ်ဥ္ေလးရပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment