Saturday, October 19, 2013

စကၤာပူစတိုင္လ္ေခါက္ဆြဲေၾကာ္


စကၤာပူႏိူင္ငံရဲ..စားေသာက္ဆိုင္မွာ..Singapore Style Fried Noodle လို.မွာရင္....ၾကာဇံေၾကာ္လာခ်ေပးမွာၿဖစ္ပါတယ္...စကၤာပူေခါက္ဆြဲေၾကာ္ဆိုတာတယ္ေတာ့ၾကာဇံေၾကာ္ပဲၿဖစ္ပါတယ္..ၿမန္မာႏိူင္ငံၾကာဇံေၾကာ္နဲ.ေတာ့ပါ
၀င္ပစၥည္း၊ ေၾကာ္နည္းအနည္းငယ္ေလးကြာၿခားပါတယ္....။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား...

ဆန္ၾကာဇံ..................တစ္ထုပ္
(အနည္းဆုံးေရေအးမွာ၁နာရီေလာက္ၾကိဳစိမ္ထားေပးပါ)
ပင္လယ္စာ................၄၀၀ ဂရမ္
ပန္းငရုတ္ပြ...............၅ လုံး( အေစ့ထုတ္ၿပီးအမွ်င္ၾကီးၾကီးပုံစံလွီးၿဖတ္ပါ)
မုန္ညွင္းၿဖဴ...............၂ ထုပ္ (အရိုးမ်ားကို ၂လကၼအ၇ြယ္ ေဒါင္လိုက္အမွ်င္ပုံစံလွီးၿဖတ္ၿပီးအရြက္မ်ားကိုလည္းခပ္ၾကမ္း
ၾကမ္းလွီး)
ပဲပင္ေပါက္................၃၀၀ ဂရမ္
မွိဳမည္း....................အနည္းငယ္( ေရစိမ္ၿပီးအမွ်င္ပုံစံလွီးပါ)
ႏွမ္းဆီ..................... အနည္းငယ္(အနံ.ၿဖည့္စြက္ရန္)
ၾကက္ဥ....................၃ လုံး
ၾကက္သြန္ၿမိတ္............၇ ပင္( လက္တစ္ဆစ္ခန္.လွီးၿဖတ္ပါ)

ပူေနတဲ့ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ...ဆီနည္းငယ္ႏွင့္ ၾကက္ဥေတြကိုေမႊေၾကာ္လိုက္ပါ...။
ႏွမ္းဆီအနည္းငယ္ေပါင္းထည့္ၿပီး..ပင္လယ္စာမ်ားကိုလည္းၾကက္သြန္ၿဖဴ
ေထာင္းအနည္းငယ္ႏွင့္ေရာဆီသတ္ပါ...။

မွိဳမည္း.၊ ပန္းငရုတ္ပြ၊ ပဲပင္ေပါက္တို.ကိုလည္း..တစ္ခုခ်င္းဆီထည့္ၿပီးေရာေၾကာ္ပါ။
ပဲငံၿပာ၊ သီးရြက္စုံ ငံၿပာရည္( Maggi ) ပာင္းခတ္မွဳန္. ၊ သၾကားအနည္းငယ္တို.ႏွင့္အရသာသြင္းၿပီး..၃မိနစ္ခန္.အဖုံးအုပ္ထားေပးပါ..

မီးအရိွန္ကိုေလွ်ာ့ခ်ၿပီး..ေရစိမ္ထားေသာၾကာဇံေတြကိုေပါင္းထည့္ကာ...သမသြားေအာင္ေရာေၾကာ္ေပးပါ..။မလိုအပ္ပဲ ခပ္ၿပင္းၿပင္းေမႊပါက ၾကာဇံမ်ားၿပတ္ေတာက္ၿပီးအေၾကေၾကာ္လိုၿဖစ္မသြားေအာင္ဂရုၿပဳပါ..။

ေနာက္ဆုံးၾကာဇံမ်ားနွဳးညံ့လာလွ်င္..ငရုတ္ေကာင္းၿဖဴးထည့္ၿပီး...ၾကက္သြန္
ၿမိတ္မ်ားေပါင္းထည့္လိုက္လွ်င္..စကၤာပူစတိုင္လ္ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္သုံးေဆာင္လို.ရပါၿပီ။


No comments:

Post a Comment