ညီမေလးတစ္ေယာက္ဆီက မုန္.လုပ္နည္းေလးတစ္ခုသင္ယူထားပါတယ္....
ကြ်န္ေတာ္လက္လွမ္းမမီေသးေသာအရာမ်ားအားလုံးသည္ကြ်န္ေတာ့္အတြက္အသစ္ၿဖစ္ေနသလို သိခ်င္...တတ္ခ်င္စိတ္လည္းမ်ားေနတာေၾကာင့္...အစမွအဆုံးသင္ယူ
ေလ့လာထားလိုက္ပါတယ္...။ထား၀ယ္မုန္.လက္သုပ္လို(ေဒသေခၚ)
သိရပါတယ္..။
ကြ်န္ေတာ္အပါအ၀င္..အၿခားသူေတြအတြက္ေတာ့..ထား၀ယ္မုန္.ပာင္းခါး
လို.ေၿပာရမယ္ထင္ပါတယ္....။
ထား၀ယ္မုန္.လက္သုပ္
**************
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
**********
မုန္.ဖတ္....
ငါး( အရိုးနည္းၿပီးအရသာေကာင္းေသာႏွစ္သက္ရာငါး)
ထန္းဦးရည္ (ထန္းဦးရည္ဆိုတာကထန္းရည္ကိုအခ်ဥ္ေဖာက္လိုက္လို.ရလာတဲ့ခ်ဥ္
ၿမၿမအရသာလို.ဆိုပါတယ္..ထား၀ယ္ေဒသမွာေတာ့ေနရာတိုင္းရႏိူင္ပါသတဲ့)
ၾကက္သြန္နီ ( ေလးစိတ္ )
တြဲဖက္စားသုံးရန္မ်ား
**************
ပဲပင္ေပါက္
ပဲသီးေတာင့္ရွည္
နံနံပင္
ေရွာက္ရြက္
ပူဒီနံ
သံပုရာသီး
ၾကက္သြန္နီ
အားလုံးကိုသင့္ေတာ္သလို (ပုံတြင္ၿပထားသည့္အတိုင္းလွီးၿဖတ္ထားရန္)
ပထမဆုံးငါးကို ထန္းဦးရည္၊ ငံၿပာရည္၊ နႏြင္းမွဳန္.အနည္းငယ္နဲ.ႏွဴးေနေအာင္ၿပဳတ္ေပးရပါမယ္....။
ႏွဴးအိသြားေသာငါးကိုဆယ္ယူၿပီး..အေအးခံအရိုးနႊင္ထားေပးရပါမယ္...အရိုးမ်ားကိုၿပဳတ္ရည္ထဲတစ္ဖန္ၿပန္ၿပဳတ္ၿပီး..အရည္ကိုသီးသန္.စစ္ယူထားပါ...။
ထို.ေနာက္အိုးတစ္လုံးအတြင္းမွာေရ၊ ငံၿပာရည္၊ ထန္းဦးရည္၊ ဆား၊ ပာင္းခတ္မွဳန္.တို.ႏွင့္ ေရာတည္ၿပီး..ပထမငါးၿပဳတ္ရည္ကိုလည္းထပ္ေပါင္း
ထည့္ေပးရပါမယ္..။
ပာင္းရည္ၾကည္လင္ေစရန္အတြက္..အၿမွဳပ္မ်ား၊အညစ္အေၾကးမ်ားကိုစစ္
ထုတ္ေပးပါ..။
ၾကက္သြန္နီေလးစိတ္ၿခမ္းမ်ားကိုအက်က္ၾကိဳက္သူမ်ား ပာင္းရည္စတည္ကတည္းကထည့္ေပးႏိူင္သလိုမက်က္တက်က္ၾကိဳက္သူမ်ား
ပာင္းရည္က်က္ခါနီး မွ..ထည့္ေပးႏိုင္ပါတယ္...။
ပာင္းရည္ဆူၿပီဆိုတာနဲ့..မုန္.ဖတ္(၁) ပြဲစာမွာငါးၿပဳတ္ကိုသင့္တင့္ရုံထည့္ၿပီး....ပာင္းရည္ေလာင္းခ်ကာ တြဲဖက္စားသုံးရေသာအသီးအရြက္မ်ားႏွင့္သုံးေဆာင္ႏိူင္ပါတယ္....။
ဒီပာင္းပြဲေလးကိုေသခ်ာသင္ၾကားၿပသေပးေသာ..ထား၀ယ္သူညီမေလး..
မာလာ ကိုေက်းဇူးအထူးတင္ရိွပါတယ္..။
Credit and Thanks to >> ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား <<
No comments:
Post a Comment