ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္ကို တစ္ခ်ိဳ.လူေတြကိုယ္ပိုင္စိတ္ကူးနဲ.လုပ္လိုက္ရင္ပ်က္ေတာ့တာပါပဲ။
သူတို.အၾကိဳက္မို.ေပါင္းထည့္စားတာေတြကိုေတာ့မေၿပာလိုပါဘူး...ဒါေပမယ့္ ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္က ေစးေထြးေထြးေလးၿဖစ္ေနတဲ့မူရင္းအခ်က္ကိုမေဖြရွာပဲ
ေစးေထြးေအာင္ဆိုၿပီး...ပဲမွဳန္.အက်က္ေတြကိုေရာထည့္နယ္လိုက္ေတာ့..
အညာထမင္းသုတ္နဲ.တူသြားပါေလေရာ...။ရိုးရွင္းတဲ့ရွမ္းရိုးရာနည္းေလးကိုပဲေ၀မွ်လိုက္ပါတယ္...။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
**********
ရွမ္းဆန္.............(၄) ဗူး (ႏို.ဆီဗူး )
ခရမ္းခ်ဥ္သီး( ကိုင္းသီး) ....၃၀ က်ပ္သား
အာလူး................... ၂၀ က်ပ္သား
ရွမ္းပဲပုပ္ၿပား............(၆) ခ်ပ္
ဆား၊ ပာင္းခတ္မွဳန္. ...သင့္ရုံ
တြဲဖက္စားရန္
*********
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ...........၁၀ တက္ ( ေထာင္းၿပီးနႏြင္းမွဳန္.၊အေရာင္တင္ႏွင့္ဆီသတ္ထားရန္)
ငရုတ္သီးေၿခာက္ေတာင့္ေၾကာ္
ဂ်ဴးၿမစ္ ၊ ဆလတ္ရြက္
ေၿမပဲေၾကာ္
တို.ပာူးေၾကာ္( သို.) တို.ပာူးေၿခာက္ေၾကာ္
ပာင္းခ်ိဳရည္တစ္မ်ိဳး
ပထမဆုံးထမင္းကို အေနေတာ္ၿဖစ္ေအာင္ခ်က္ၿပီးအေအးခံထားပါ...။
အားလူးကိုၿပဳတ္၊ အခြံခြာၿပီး..ပါးပါး(သို.) ေၾကေအာင္လွီးထားပါ..။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို နႏြင္းမွဳန္. အေရာင္တင္ထည့္ၿပီး ေရပါသည္ဆိုရုံေလာက္ေလးနဲ့ၿပဳတ္ၿပီး...ဆန္ခါတစ္ခု
ႏွင့္အႏွစ္တိုက္ယူထားပါ..။
ရွမ္းပဲပုတ္ၿပားကို မီးေအးေအး (သို.) ေပါင္မုန္.ကင္တဲ့စက္မွာအနိမ္.ဆုံးအပူခ်ိန္နဲ.မီးဖုတ္ၿပီးမွဳန္.ေနေအာင္
ေထာင္းထားပါ..။
ဒါေတြအားလုံးအဆင္သင့္လည္းၿဖစ္၊ တြဲဖက္စားသုံးမယ့္အရာေတြလည္းအဆင္သင့္ၿဖစ္ၿပီဆိုရင္ေတာ့..ထမင္းခ်ဥ္နယ္လို.ရပါၿပီ..။ဇလုံၾကီးၾကီးတစ္ခုမွာ ပါ၀င္ပစၥည္းအားလုံးကို ေရာထည့္ၿပီး ဆား၊ပာင္းခတ္မွဳန္.အနည္းငယ္တို.ႏွင့္အရသာၿဖည့္ၿပီး...ႏွံ.ေနေအာင္နယ္
ေပးရပါမယ္...။
ကေလးလက္သီးဆုပ္အရြယ္ေလးမ်ားလုံးၿပီး.မသိမသာၿပန္.ဖိေပးၿပီးငွက္ေပ်ာဖက္ခင္းထားတဲ့ပန္းကန္ထဲမွာထည့္ၿပီး..ၾကက္သြန္ၿဖဴဆီခ်က္ေလး ဆမ္းကာ တြဲဖက္ပစၥည္းမ်ားႏွင့္အတူသုံးေဆာင္လို.ရပါၿပီ...။
တကယ္ေတာ့ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္လို.တာဆိုၾကပါတယ္...အခ်ဥ္လြန္ကဲေနတဲ့အရသာမ်ိဳးေတာ့မပာုတ္လွပါဘူး..။အၿခားအခ်ဥ္ေတြနဲ.တြဲဖက္စားရင္ေတာ့...
ပ်က္သုန္းၿခင္းတစ္မ်ိဳးလို.ပဲဆိုပါရေစေတာ့...။
မွတ္ခ်က္....ငါးၾကိဳက္တတ္သူမ်ား ငါးၾကင္း(သို.) ငါးရံ.ကိုၿပဳတ္ၿပီးအသားႏႊင္ကာေရာထည့္ၿပီးစားသုံးႏိူင္ပါတယ္...။
Credit and Thanks to >> ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား <<
No comments:
Post a Comment